Rosengård tog blytung seger mot Linköping - efter Schoughs drömmål

Damallsvenskan

Rosengård studsade tillbaka från nederlaget mot Häcken senast.
Det gjorde dem genom att besegra gästande Linköping med 2-1 under lördagen.

Inför 1486 åskådare på Malmö IP tog Rosengård emot Linköping under lördagen i sin jakt på SM-guldet. Skånskorna föll tungt mot toppkonkurrenten Häcken senast och med göteborgskorna flåsandes i nacken var tre poäng extra viktigt - men det skulle bli en tuff start.

I den nionde minuten höll sig Linköpings anfallsstjärna Uchenna Kanu framme och gav gästerna en tidig 1-0-ledning, vilket satte Rosengård i brygga. Men det skulle inte vara länge.

För i den 27:e minuten kvitterade Olivia Schough genom att läckert skruva in en frispark från nära håll. 1-1 var ett faktum - och innan halvtid skulle även 2-1 komma, då Sanne Troelsgaard höll sig framme i den 42:a minuten för att fullborda hemmalagets vändning.

I inledningen av den andra halvleken var Rosengård nära på att utöka till 3-1. Katrine Veje lyfte in en frispark mot Linköpings bortre stolpe som hittade pannan på Gudrun Arnadottir, men trots att isländskan fick ner nicken så gick bollen precis ovanför ribban.

Och bara några minuter senare kom skånskorna ännu närmre. Ria Öling träffade ribban efter att ha vänt bort flera Linköpingsförsvarare - och på returen var Loreta Kullashi först men hennes avslut gick i stolpen och ut.

Men matchen bjöd inte på några fler mål. Rosengård vann med 2-1 och gick därmed upp på 48 poäng med 19 matcher spelat. Hur många poäng de ligger före tvåan Häcken beror på hur Häckens match mot Vittsjö senare under lördagen slutar. Om Häcken vinner ligger Rosengård tre poäng före, om Häcken kryssar ligger Rosengård fem poäng före och om Häcken förlorar ligger Rosengård sex poäng före. Linköping, i sin tur, hamnar på en sjundeplats efter förlusten.

Härnäst väntar Piteå på bortaplan för Rosengård, medan Linköping tar sig an Växjö på hemmaplan i nästa omgång.

Rosengård: Micah - Grant, Berglund, Arnadottir, Veje - Persson, Seger, Öling - Troelsgaard, Kullashi, Schough.

Linköping: Andersson - Lennartsson, Fischer, Johansson - Vangsgaard, Momiki, Ahtinen, Ellingsen, Selerud - Kanu, Bredgaard.