Rosengård tog sjätte raka segern - vann toppmötet

Damallsvenskan

Rosengård vann toppmötet mot Göteborg med 2-1. Och gick därmed upp i topp i damallsvenskan efter sex raka segrar i vår.

Ella Masar gjorde 1-0 på Valhalla redan i den fjärde minuten. Natasha Andonova utökade Rosengårds ledning drygt 20 minuter senare.

Efter paus tog Göteborg för sig allt mer och ett reduceringsmål kom i den 72:a minuten genom Pauline Hammarlund. Göteborg jagade kvittering, men Rosengård behöll lugnet och höll undan.

Även tabelltvåan Linköping har full pott. En tidig seriefinal spelas mellan LFC och den regerande svenska mästaren Rosengård om en vecka.

Lördagens andra match i allsvenskan, mellan Djurgården och Mallbacken, slutade med en blårandig seger med 2-1. Det efter mål av Madeleine Stegius och Carolina Mendes. Antonia Göransson satte Mallbackens mål.

Publicerad 2016-05-21 kl 18:35