POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
1v

Rosengård välkomnar konkurrensen från MFF: ”Vi ligger i topp i Malmö”

Foto: Bildbyrån

Malmö FF meddelade i dag att de vill inleda ett samgående med LB07.
Den nya konkurrensen från en storklubb välkomnas hos FC Rosengård.
- När det gäller damfotboll är det ju vi som ligger i topp och de tar upp konkurrensen med oss. Det tycker vi är kul, säger FCR:s ordförande Håkan Wifvesson till Fotbollskanalen.

Tidigare i dag meddelade Malmö FF att de hoppas kunna inleda att samgående med LB07 senare i år, något som Fotbollskanalen kunde avslöja redan i går. Klubbarnas styrelse har kommit överens om hur det ska se ut, vilket gör att det nu är upp till de bägge föreningarnas årsmöten att ta ställning i frågan.

Det innebär att Malmö FF för första gången sedan 2004 ser ut att få ett damlag på elitsidan. Då var det Malmö FF Dam, som senare kommit att blivit FC Rosengård, som utgjorde damlaget i verksamheten. Och dagens besked har tagits emot positivet i FC Rosengård.

- Först och främst får vi säga att vi i FC Rosengård har en grundhållning att alla medel och resurser som investeras i svensk damfotboll är vi otroligt tacksamma för. Vi samarbetar egentligen med alla elitföreningar för att göra damfotbollen så attraktiv som möjligt och ge många ungdomar möjligheten att kunna bli elitspelare och kunna, precis som killar, ha sina drömmar att ha spela elitfotboll i dam, säger ordföranden Håkan Wifvesson till Fotbollskanalen.

- Så att vi tycker att en stark klubb som Malmö FF går in och gör detta är en stor vinning för svensk damfotboll och vi ser mycket möjligheter med detta.

Wifvesson menar att deras förhoppning är att det fortsatt ska finnas två föreningar i Malmö som har elitfotboll på damsida för att så många ungdomar som möjligt får chansen att spela elitfotboll. Han hoppas också att det ska skapa mer engagemang runt damfotbollen.

Vad tänker du om att MFF har valt LB07 för det här samgåendet och inte er?
- Malmö FF:s styrelse har gjort en utredning över vad som passar de bäst och det arbetet är en process som inte vi ska kommentera. De hade fler ingående ingredienser varför de valde LB07 och vi har full respekt för Malmö FF det de bedriver och har gjort otroligt förtjänstfullt. Vi hoppas att utvecklingen på damsidan blir så fin på herrsidan för MFF. Då kommer det bli väldigt intressant på damfotbollen i Malmö. Vi förstår att frågorna kommer till oss i detta men när det gäller varför Malmö FF egentligen valde LB07 så är det en fråga man får ställa till LB07.

Wifvesson menar att han Rosengård är stolta över det arbete de har gjort själv och att de kommer att fortsätta arbeta med sin verksamhet för att utveckla den.

- Jag tror att det är plats för två damklubbar på elitsidan i Malmö. Vi har ju varit det redan och nu ger man mer möjligheter och mer resurser till LB 07 i den här konstellationen, så det är positivt, säger Rosengårds ordförande.

Hur är relationen er och Malmö?
- Man får inte gömma att vår tidigare klubbchef Niclas Carlnén är vd där och vi har ett antal samtal. Sen kan jag säga att under Håkan Jeppsons tid hade vi en del informella samtal och möten. Man ska inte glömma att det är många i FC Rosengård, när det gäller herrfotboll, som har ett väldigt ljusblått hjärta. Och den bilden kommer inte heller att ändras. Vi tycker att detta är positivt och vi önskar Malmö FF och LB07 lycka till i samarbetet. Vi tror att det ärbara bra med ökad konkurrens. Vi vill båda spetsa till oss och visa vad vi kan. Så vi har en positiv hållning i detta och som sagt, vi har en jätterespket för både LB07 och MFF, då det är jättebra för spetsen här i staden.

Det låter som att ni antar utmaningen?
- Ja, man kan kanske vända på det. Det är vi som är i front, det är kanske de som tar upp konkurrensen. När det gäller damfotboll är det ju vi som ligger i topp och de tar upp konkurrensen med oss. Det tycker vi är kul, för då behöver vi utvecklas för att ligga kvar där.

Vad säger det att ett storlag som Malmö avser att gå in i damfotbollen?
- MFF är tillsammans med ett par andra föreningar de starkaste varumärken och de starkaste föreningarna. När Malmö FF nu tydligt markerar och vi gör som övriga Europa så tycker jag att de skickar en otroligt stark signal att damfotbollen kommer att ta nya steg och den kommer att ta nya och stora steg också. Det kommer också gynna sponsring och ekonomin inom damfotbollen. Så det är ett välkomnat beslut.

Publicerad 2019-09-13 kl 15:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå