Rosengårds första förlust efter dubbla tabbar - Eskilstuna imponerade

Damallsvenskan

Eskilstuna imponerade mot damallsvenska förhandsfavoriterna Rosengård.
Hemma på Tunavallen vann man med 3-2 efter dubbla mål av Fiona Brown.
- Tre personliga fel, säger Rosengård-tränaren Jack Majgaard Jensen besviket till Sydsvenskan.

Damallsvenskans storfavoriter FC Rosengård inledde serien med två raka vinster och 10-3 i målskillnad. Men under onsdagen kom säsongens första förlust.

Eskilstuna imponerade och vann med 3-2 hemma på Tunavallen.

Efter slarv i Rosengårds backlinje bjöds Mimmi Larsson på ett friläge redan i den andra minuten och kunde placera in 1-0.

Både 2-0 och 3-0 kom sedan från Fiona Brown, nyförvärv inför säsongen. Det andra målet var precis som det första en riktig bjudning. Brown slog en hörna som Rosengårds målvakt Zecira Musovic släppte in i mål. Det ska dock sägas att hon knuffades av en Eskilstuna-spelare.

3-0-målet kom tio minuter in i den andra halvleken när skotskan slog lyfte in en frispark som gick hela vägen in i mål.

Tre personliga fel - om det sen är personliga eller domarens, det spelar mindre roll, säger Rosengård-tränaren Jack Majgaard Jensen besviket till Sydsvenskan om målen.

Direkt efter avspark reducerade dock Rosengård efter att Vaila Barsley slarvat med bollen och gett Anja Mittag öppen gata. Tyskan tryckte säkert in bollen.

Och det skulle bli rejält spännande i slutet. I den 89:e minuten hittade Lieke Martens in till Lotta Schelin som avslutade säkert.

Hemmalaget skulle dock ta en 3-2-seger inför de 2876 åskådarna på Tunavallen. Efter tre omgångar i damallsvenskan toppar regerande mästarna Linköping serien med tre raka segrar, före Kopparbergs/Göteborg och Eskilstuna med sju poäng.

Jack Majgaard Jensen var missnöjd med mycket efter förlusten.

Vi blir stressade och stillastående, spelar på felvänd spelare med för många touch. Då kommer de in i press på oss. Lite som mot Barcelona - och det konstiga är att det borde passa oss att spela snabbt, men vi blir stående, säger tränaren.