Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN
29v

Rosengårdsponsorns kritik: "Branschen är för konservativ"

Foto: Bildbyrån.

Dan Olofsson är mångårig miljonsponsor till FC Rosengård.
Nu kritiserar han jämställdheten i fotbollen.
- Branschen är för konservativ, säger Olofsson till Sydsvenskan.

IT-entreprenören Dan Olofsson och hans son Johan Glennmo är mångåriga sponsorer till FC Rosengård. Olofsson var redan 1999 med och räddade Malmö FF, som vid den tidpunkten hade en svag ekonomi, samtidigt som hans familjs företag varje år stöttar FC Rosengård med mångmiljonbelopp, där även Glennmo finns med i klubbens styrelse. 

Nu riktar Olofsson och Glennmo kritik mot jämställdheten i fotbollsvärlden.

- Jag tycker branschen är för konservativ. Jag är mot felfördelning av alla medel. Det är en orättvisa som det är och då får man dra sitt strå till stacken för att balansera det, säger Dan Olofsson till Sydsvenskan. 

Glennmo ger även Uefa kritik för att inte behandla herrarnas och damernas Champions League-turnering på lika vis. 

- Uefa förvaltar Champions League fruktansvärt dåligt. Dels har man en monopolställning och så gör man det inte ens med vänster lillfinger. Vi får inte ens spela Champions League-hymnen vid matcherna. Uefa är frånsprunget – titta på att engelska cupfinalen sågs av 45 000 på Wembley. Det är imponerande, då börjar man göra saker rätt, säger han till tidningen. 

De ser Sverige som ett föregångsland i frågan och hoppas och tror på en förändring även i andra delar av Europa i framtiden. 

- Jag tror att klubbarna tänker fel att det försvinner pengar på herrsidan om man satsar på damerna. Det är precis som ett företag – tror vi på något, måste vi investera för att växa och bli framgångsrik. Hade man investerat i Champions League på damsidan, hade man fått tillbaka det, men tyvärr tänker de kortsiktigt – om man ska uttrycka det snällt om dem, säger Olofsson till Sydsvenskan. 

Rosengård ställs härnäst i morgon mot Kristianstad på bortaplan i damallsvenskan. 

Publicerad 2018-05-19 kl 13:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons