Rubensson med klassmål mot Linköping - Fischer måttade slag och såg rött

Damallsvenskan

Häcken besegrade Linköping med 2-0 i damallsvenskan.
I andra halvlek blev Nilla Fischer utvisad efter att ha riktat ett slag mot Stine Larsen.
- Jag själv tycker inte att det är rött, säger Fischer enligt Aftonbladet.

Efter två raka kryss mot Rosengård (2-2) och Vittsjö (0-0) jagade Häcken under fredagskvällen tre poäng mot Linköping hemma på Bravida Arena.

Häcken satte fart mot mål direkt och var tidigt nära att ta ledningen, men fick vänta till i den 17:e minuten, då Johanna Rytting Kaneryd klev fram igen. Den offensiva spelaren tunnlade Emma Lennartsson i straffområdet och placerade sedan in sitt tredje mål för säsongen till 1-0 på Hisingen, vilket stod sig första halvlek ut.

I andra halvlek fick Häcken fira igen. Trotjänaren Elin Rubensson slog till med ett klassmål i krysset till 2-0 och därmed var hemmalaget på väg mot seger.

- Den satt väl ganska fint. Jag har väntat på mitt första mål den här säsongen, så det var skönt, säger Rubensson i Viaplays sändning och fortsätter:

- Det är väldigt roligt att vara tillbaka och jag känner mig i bra form, samtidigt som det var extra kul att få sätta dit den.

Med drygt 20 minuter kvar av full tid blev läget än tyngre för Linköping.

Den landslagsmeriterade mittbacken Nilla Fischer fick rött kort efter att ha riktat ett slag i en duell med motståndaren Stine Larsen. Fischer såg först ut att protestera mot beslutet, men tvingades sedan ändå lämna planen.

- Vi båda höll fast varandra. Sen är jag partisk förstås och tycker att hon håller mer. Jag blev frustrerad men jag hade inte behövt vifta till, säger Fischer enligt Aftonbladet och fortsätter:

Att jag träffar henne i huvudet stämmer inte och det är därför jag får rött kort säger domaren.

Häcken höll därefter undan och vann med 2-0 mot Linköping, vilket gör att Hisingen-laget är i serieledning med en poäng ner till tvåan Rosengård, som har en match mindre spelad, i damallsvenskan. Linköping är på fjärde plats i serien.