Schelin poängräddare i debuten: "Hade varit roligare med tre poäng"

Damallsvenskan

Lotta Schelin kvitterade i slutminuten för sin nya klubb Rosengård i återkomsten till allsvenskan. Hon satte 2-2 mot Djurgården i Malmö.

Men det var lite kluvna känslor efter poängräddningen inför en jublande hemmapublik.

Den hade förstås kommit för att se Lotta göra mål men den fick vänta på fullträffen. Den kom i slutminuten, då stjärnan tryckte in 2-2.

- Det hade varit roligare med tre poäng, men vi var inte riktigt synkade i löpning och passning, det kommer, säger Lotta Schelin efter matchen.

Mer mediefolk än vanligt. Fyra gånger fler åskådare (1 805) än vanligt. Och fler fotografer än vanligt uppradade när Lotta Schelin kom ut på planen och tog plats på avbytarbänken.

- Jätteroligt att spela på Malmö IP, säger Schelin.

"Inte optimalt"

Landslagsstjärnan med åtta år och 233 mål i franska Lyon var tillbaka i allsvenskan. Hon trodde i förväg på några minuters spel. Men redan efter 20 minuter värmde hon längs kanten, drog av sig den röda västen och byttes in. Ersatte skadade Natasha Andonova. Schelin på pigga ben trots hård träning i ett landslagsprogram för att komma i form till OS, som börjar för Sverige den 3 augusti.

- Första matchen på en och en halv månad, att hoppa in efter bara 20 minuter är inte optimalt för kroppen, men det är sånt som händer.

När hon tog de första löpstegen på Malmö IP:s konstgräs tog Djurgården ledningen med 1-0 (Mia Jalkerud). Strax efter sprang Lotta Schelin på en fin löpboll, men var offside. Och när hon senare kom i drömläge fick hon passningen helt fel bakom sig. Rosengård kvitterade till 1—1 med halvtimmen kvar. Målskytt: Schelins anfallskompis Ella Masar. Glädjen för hemmapubliken varade bara några minuter, då gästerna satte 2—1 (Emilia Appelqvist).