Schelin tillbaka som målskytt i Rosengårds stora kross

Damallsvenskan

Lotta Schelin är tillbaka - med besked. Landslagsanfallaren gjorde ett av målen då Rosengård besegrade Umeå med hela 5-1 i damallsvenskan.

En stukad fot stoppade Lotta Schelin i flera veckor. 32-åringen trampade snett under ett träningspass med Rosengård för en knapp månad sedan och har fått sitta vid sidan av sedan dess.

Men på fredagen var hon tillbaka på planen igen.

När Rosengård tog emot tabelljumbon Umeå på hemmaplan behövde Schelin bara fem minuter på sig för att hitta målet.

Fullträffen betydde 2-0 - och där och då såg Rosengård ut att ha de tre poängen som i en liten säck.

Och det blev också mycket riktigt vinst för topplaget, men det satt hårdare åt än vad många kunde tro. För Umeå reducerade till 1-2 i den 23:e minuten och gjorde match av det hela.

Inbytta Marta, som vilades från start eftersom Rosengård spelar i Champions League på onsdag, tog dock död på spänningen.

Med sitt 3-1-mål i den 65:e minuten avgjorde brasilianskan, med sin första bolltouch. Ella Masar och Lieke Martens såg sedan till att med varsitt mål fastställa slutresultatet till 5-1.

I och med segern knappar Rosengård in på Linköping i tabelltoppen. Linköping, som har en match mindre spelad, leder serien med en poängs marginal före Skåneklubben. I nästa omgång möts lagen.