Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN
48v

Schelins karriär i fara: "Viktigaste att hon blir frisk"

Foto: Bildbyrån.

Lotta Schelin har varit borta från fotbollen sedan i somras.
Besked om landslagsstjärnans framtid kommer i slutet av januari och fortsatta karriären kan vara hotad, uppger Kvällsposten.
- Efter det så kommer vi att kommunicera hennes status. Jag vill inte uttala mig, det är trots allt hennes beslut, säger Rosengårds sportchef Erling Nilsson till tidningen.

Landslagsstjärnan Lottade Schelin skadade sig i slutet av juni efter en smäll mot huvudet i matchen mellan Rosengård och LB07 i damallsvenskan. Trots det spelade Schelin EM-turneringen i Nederländerna i juli.

Efter Sveriges uttåg i turneringen har Schelin inte funnits med i någon av Rosengårds matcher och stjärnan har varit sjukskriven på obestämd tid.

Nu berättar klubbens sportchef Erling Nilsson för Kvällsposten att den tidsbestäms till den 28 januari och det därefter kommer ett besked. Skadan, som enligt tidningen är så pass allvarlig att anfallaren kan tvingas avsluta karriären, vill inte Nilsson kommentera.

Efter det så kommer vi att kommunicera hennes status. Jag vill inte uttala mig, det är trots allt hennes beslut. Allt annat är spekulationer, säger sportchefen till tidningen.

Rosengårds ordförande, Håkan Wifvesson, har dock fortfarande förhoppningar om att få se Schelin tillbaka på fotbollsplanen.

Lotta är Lotta och när man är den fotbollsspelaren och tävlingsmänniskan som hon är så vill man nog avsluta karriären på sitt eget vis och inte låta en skada sätta stopp. Alla som håller på med svensk damfotboll önskar att hon ska få avsluta sin karriär på det sättet hon vill. Men det viktigaste är att hon blir bra och frisk.

Publicerad 2018-01-06 kl 11:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons