Damallsvenskan

Hammarby hamnade i underläge mot Vittsjö, men vände och gick mot seger.
Då kvitterade Vittsjö på en hörna tio minuter före slutet.
- Trist att vi inte får med oss tre poäng, säger Bajen-stjärnan Madelen Janogy till Viaplay.

Vittsjö fick en drömstart i söndagens bortamatch mot Hammarby när Sarah Stratigakis vek in från högerkanten och placerade in 0-1 i det bortre hörnet.

Bajen trodde att de kvitterat när Ellen Gibson tryckte in bollen i nät efter hörna, men målet bortdömdes bort för en knuff. I slutet av första halvlek kom dock 1-1-målet efter slarv i Vittsjö-försvaret som gav Emilia Larsson ett öppet läge framför mål.

Matchen såg länge ut att sluta just 1-1, men i den 79:e minuten fullbordade Bajen sin vändning när Madelen Janogy höll sig framme och slog in 2-1 på en ribbretur.

Bara ett par minuter senare kom dock 2-2-målet när Clare Polkinghorne höll sig framme och nickade in en hörna via en Hammarby-försvarare. Lagen fick också dela på poängen till slut.

- Det är tufft. De är starka på huvudet och vi är inte noggranna, så det är tråkigt, säger Madelen Janogy, som var tillbaka i spel, till Viaplay.

- Det var skönt att komma tillbaka (och göra mål) - och viktigt för matchen också. Men trist att vi inte får med oss tre poäng.

Krysset lämnar Hammarby på en tiondeplats med sina sju poäng, medan Vittsjö ligger sexa på tio poäng.

Publicerad 2022-05-08 kl 15:14