Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN

Sjögran om CL-lottningen: "De måste ses som favoriter"

Trots att Rosengård var det seedade laget inför månadgens lottning så blev det en mardrömslott. Det svenska laget ställs mot engelska mästarna Chelsea.
De måste ses som favoriter, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran till Sydsvenskan.

Rosengårds mardrömslott blev Chelsea, med landslagsspelarna Hedvig Lindahl och Magadalena Eriksson i laget. Även schweiziskan Ramona Bachmann som spelade i Rosengård så sent som 2015. Chelsea slog senast Bayern München i 16-delsfinal.

Tränaren Malin Levenstad säger att det blir spännande och att det var en kul lottning.

– Vi ser fram emot matchen så klart, vi vet om att det kommer att bli tuffa matcher, herregud. Sett över säsongen har vi faktiskt presterat bättre mot bättre lag, så det känns hoppfullt, säger Levenstad till TT. 

Trots att Rosengård var seedat i lottningen inför åttondelsfinalerna, så är det Chelsea som kommer ses som favoriter, menar sportchefen Therese Sjögran till Sydsvenskan.

– De måste ses som favoriter. Så som Chelsea har satsat inför den kommande säsongen och med spelarna som de har plockat in tycker jag de måste anses vara det, säger Therese Sjögran och fortsätter:

– Det blir en jätteutmaning, men jag tycker att alla ska känna att vi har stora möjligheter att lyckas. Vi kan vara riktigt bra när vi är uppe på rätt nivå och det blir viktigt att nå den. Under den senaste säsongen har vi blandat och gett för mycket. Generellt tycker jag att vi varit bra mot bättre motstånd och sämre mot sämre lag.

Rosengård inleder på bortaplan den 8 november. En vecka senare kommer Chelsea till Malmö.
– Att få avsluta hemma blir en fördel. Jag tycker att det blev särskilt påtagligt mot Barcelona i våras. När man aldrig har mötts tidigare är det bra att man har kunnat känna på varandra och sedan ha den avgörande matchen på hemmaplan, säger Sjögran till Sydsvenskan.
Publicerad 2017-10-16 kl 17:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons