POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
2v

Sjögrans passning till Gerhardsson efter 16-åringens succé: "Borde vara aktuell för VM-truppen"

Foto: Bildbyrån.

Hanna Bennison imponerade mot Kopparbergs/Göteborg.
Nu anser Rosengårds sportchef Therese Sjögran att 16-åringen borde vara högaktuell för VM-truppen.
- Det borde finnas chans för henne att komma med, säger hon till Fotbollskanalen.

Bara 16 år, men ändå en av planens bästa spelare i söndagens toppmöte mellan Rosengård och Kopparbergs/Göteborg. Hanna Bennison imponerade på hemmalagets centrala mittfält och hennes 2-0-mål var matchens prestation.

Nu anser Rosengårds sportchef att Bennison borde vara aktuell för Sveriges VM-trupp.

- Det borde finnas chans för henne att komma med. En liten chans borde hon ha med tanke på hennes prestationer och att hon startar i ett allsvenskt topplag som siktar på guldet och som också har som mål att spela i Champions League, säger Sjögran till Fotbollskanalen.

Peter Gerhardsson har tagit ut en bruttotrupp på 50 spelare som har skickats in till Fifa - borde Bennison vara med där?
- Ja, definitivt, säger Sjögran.

- Men jag förstår ju också att eftersom hon inte har varit med i någon av landslagets tidigare trupper så blir det tufft att komma med till VM. Men det är inte katastrof i så fall. Det är ingen brådska för henne eller oss. Fortsätter hon så här så kommer landslagschansen att komma förr eller senare.

Förra säsongen skrev Hanna Bennison på ett A-lagskontrakt med Rosengård. Avtalet sträcker sig över nästa säsong, men redan nu vill klubben förlänga.

- Ja, vi vill att hon är i vår klubb länge, säger Sjögran.

Än så länge har inga utländska klubbar visat intresse för mittfältaren, men Therese Sjögran får ändå många telefonsamtal om 16-åringen.

- Det är många agenter som ringer angående Hannas situation. Fortsätter det så här så dröjer det nog inte länge innan det kommer intresse från utländska klubbar.

Du har ju varit med ett tag - hur värderar du Hanna Benisson om du jämför med andra 16-åringar som du har sett?
- Hon är helt klart en av de bästa. Det som sticker ut är hennes fysik som är väldigt bra för den åldern. Sedan har hon en unik bollflytt.

Publicerad 2019-05-06 kl 14:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå