Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

DAMALLSVENSKAN

Skyttedrottningen lämnar mästarna: "Klart nästa vecka"

Foto: SCANPIX

Damallsvenskans skyttedrottning Pernille Harder lämnar svensk fotboll. Nästa vecka blir en flytt klar, det bekräftar stjärnans agent Klaus Granlund för SportExpressen.
- Det är ingen hemlighet att det är flera klubbar som är intresserade av Pernille, säger sportchefen och tränaren Martin Sjögren till Fotbollskanalen.

Pernille Harder har varit en gigant i damallsvenskan de två senaste åren. Förra säsongen blev Linköpings danska anfallare tvåa i skyttligan, och utsågs till årets anfallare och årets mest värdefulla spelare på Fotbollsgalan.

Under årets guldsäsong med Linköping vann Harder skytteligan på 23 fullträffar, och vid Fotbollsgalan på måndag kan hon få samma priser som förra året igen.

Men nu är Harder förlorad för svensk fotboll. Danskans agent Klaus Granlund bekräftar för SportExpressen att det inte blir något spel i Linköping nästa år.

- Vi räknar med att allt är på plats nästa vecka. Vi pratar för närvarande med två klubbar. Det är bara de sista bitarna som ska falla på plats, säger han till tidningen.

Agenten vill inte gå in på vilka klubbar det rör sig om.

- Det varken vill eller kan jag kommentera. Men Pernille behöver en större utmaning, och den kan hon få i en annan liga än den svenska, säger Granlund, som nämner att Chelsea, Manchester City, Lyon, PSG, Bayern München och Wolfsburg alla varit intresserade.

Linköpings sportchef och tränare Martin Sjögren vill inte bekräfta att det är klart att lagets skyttedrottning lämnar.

- Det är ingenting som jag kommenterar. Jag har inte pratat med Pernille i dag så jag skulle vilja prata med henne först innan jag kommenterar i media, säger han till Fotbollskanalen.

- Vi har haft en bra dialog med Pernille under hela hösten här. Det är ingen hemlighet att det är flera klubbar som är intresserade av Pernille. Vi har ju en ambition att ha henne kvar, men vi vet ju också att hon tittar på andra alternativ. Innan jag fått något besked från både agenten och Pernille till mig så kan jag inte säga så mycket.

Publicerad 2016-11-16 kl 19:10

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER