Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

DAMALLSVENSKAN

Spelare hotar att lämna klubben

I morse sparkade Umeå IK sin tränarstab, efter en svag start på säsongen. Nu är flera spelare osäkra på sin framtid i klubben. 

Efter endast två segrar i Damallsvenskan beslutade Umeå IK tidigare idag att bryta samarbetet med tränaren Maria Bergkvist och båda hennes assistenter Joakim Blomqvist och Johan Norberg. Ett beslut som inte har mottagits väl av spelarna. I ett öppet brev till Västerbottens-kuriren som undertecknats av flera spelare står det klart att de tvekar till en fortsättning i klubben som ett direkt resultat av styrelsens beslut och det faktum att spelarrådet inte informerats om beslutet:

"Att sparka tränarna nu känns därför ytterst negativt. Särskilt eftersom spelarrådet inte har informerats eller fått indikationer på att det har funnits tankar om ett sådant här beslut. Faktum är att det var tränarna och deras kompetens som fick många av oss etablerade spelare att välja att spela i Umeå IK denna säsong."

Läs brevet i sin helhet till höger om artikeln.

Publicerad 2016-07-18 kl 16:27
DAMALLSVENSKAN

Spelarbrevet i sin helhet:

”Vi är både chockade och upprörda över klubbens beslut att sparka våra tränare.

Vi har väldigt kompetenta tränare med både erfarenhet och kunskap och denna grupp har tagit enorma kliv både individuellt men också lagmässigt just på grund av våra tränare. Men den lilla sista biten för att få allt att klaffa hänger på varje individ och det är den biten vi de sista matcherna börjat närma oss. Att sparka tränarna nu känns därför ytterst negativt. Särskilt eftersom spelarrådet inte har informerats eller fått indikationer på att det har funnits tankar om ett sådant här beslut. Faktum är att det var tränarna och deras kompetens som fick många av oss etablerade spelare att välja att spela i Umeå IK denna säsong. Ordförande och styrelsens beslut har nu gjort oss mycket tveksamma till vår framtid i klubben.

/ Lisa Lantz, Lina Hurtig, Rita Chikwelu, Malin Reuterwall, Jenny Hjohlman, Hanna Sandström, Tove Enblom och Amanda Berglund.”

Källa: Västerbottens-Kuriren

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER