Storseger tog Rosengård tillbaka till toppen

Damallsvenskan

Natasha Andonova gjorde mål redan i första minuten. Och sedan ytterligare två. 6-1 mot Kvarnsveden gör att Rosengård är tillbaka i serieledning.

Två lag har sprungit i från de övriga rejält i damernas fotbollsallsvenska. Bara målskillnad skiljde dem åt efter tio omgångar.

Rosengård spelade sin elfte seriematch för säsongen under lördagen och de tre senaste årens svenska mästare kunde enkelt besegra bottenlaget Kvarnsveden på hemmaplan.

Natasha Andonova satte 1-0 och 2-0 på tio minuter och även 4-1 i andra halvlek. Marta nätade precis före paus medan inbytte Ella Masar gjorde matchens två sista mål.

Klubbens senaste nyförvärv Lotta Schelin fanns inte med i matchtruppen.

I de övriga två matcherna handlade det mycket om sena mål.

Göteborg gjorde två mål i mitten av den andra halvleken genom Rebecka Blomqvist och Elin Landström och verkade ta en ny seger, men tappade ledningen. Vittsjö reducerade och kvitterade i slutminuterna (Sandra Adolfsson och inhopparen Anna Hjälmkvist) och ordnade 2-2.

Ett ännu senare mål kom mellan Mallbacken och Örebro.

Bortalaget ledde med 3-1, men Mallbacken hann göra ett andra mål och på tilläggstid kom även det tredje genom skotskan Zoe Ness. 3-3-målet innebär att Mallbacken tar sig över nedflyttningsstrecket.

Publicerad 2016-07-02 kl 19:46