Stortalangen målskytt igen i Rosengårds seger

Rosengård besegrade Umeå IK på bortaplan.
Stortalangen inledde målskyttet för gästerna.
De segrade till slut med 3-0.

Se TV4-Sporten med bilder från matchen ovan.

Det blev en säker seger för Rosengård på den långa bortaresan till Umeå. En halvtimme in i matchen tog gästerna ledningen och det genom 17-åriga Bea Sprung. På en hörna klackskarvade hon in bollen från nära håll. Stortalangen har haft en stark säsongsinledning och dagens fullträff var hennes tredje för säsongen.

Innan paus utökade Emma Berglund Rosengårds övertag till 2-0 med en nick som gick högt och dök ner under ribban. 2-0 i paus för de regerande mästarna.

Även Sofie Bredgaard hittade rätt i matchen. Umeå misslyckades med att rensa i eget straffområde och danskan fick då tid att lägga bollen till rätta innan hon avslutade i mål. Det blev matchens sista mål och trots en slutforcering från Umeå var de tre poängen aldrig i närheten att hotas för Malmö-laget. Rosengård leder ligan framför BK Häcken.

Publicerad 2022-05-08 kl 15:29