Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN

Sundhage pikar damallsvenskan: "Vi tränar för lite"

Efter EM-tåget i somras så lämnade hon förbundskaptensrollen i svenska damlandslaget. Nu påstår hon att vi tränar för lite, och syftar på damallsvenskan.
- Man kan träna mer, säger hon i en intervju med Radiosporten.

I september fick Sverige ett hårt slag av Fifas världsranking. Väldsrankningen visade att Sverige blev rankad elva, vilket var den lägsta placeringen någonsin.

Nu påstår förra förbundskaptenen Pia Sundhage att vi tränar för lite. Hon har följt damallsvenskan, och hur de spelare som främst har spelat i landslaget hur mycket de har tränat. Hon säger att det finns spelare som är proffs och att man kan tränar mer och periodisera sin träning.

Jag vet en sak: Man måste träna. Jag påstår här och nu att vi tränar för lite. Så länge vi har sådana inlägg som vi har, där man inte kontrollerar den situationen, då tror jag att vi kan träna mer, säger hon till Radiosporten, och fortsätter:

- Jag tycker att vi kan träna mer än vi gör. Nöta saker och ting. Och får vi en bättre teknik, då tror jag även att vi förbättrar vår spelförståelse och speluppfattning.

Sundhage menar att det är där det avgörs. Du kan bestämma hur bra du vill bli genom hur mycket du tränar.

–  Om du gör det så kommer Sverige och allsvenskan att bli ännu bättre.

Publicerad 2017-10-02 kl 15:43
Annons
Annons
Annons