Totalkross när Linköping mötte Umeå: "Blir ganska överkörda"

Det var inget snack om saken när Linköping tog emot Umeå.
Med tre mål i första halvlek kunde hemmalaget promenera hem en 7-0-seger.
- Det är inte några turmål de gör, säger Umeås lagkapten Lisa Dahlkvist till Viaplay.

Under söndagen ställdes Linköping mot Umeå på Linköping Arena.

Inför matchen hade hemmalaget endast Rosengård framför sig i tabellen, och så skulle det förbli. Umeå hade det tufft i botten där bara Brommapojkarna och AIK hade placerat sig under.

När matchen blåstes i gång gick det omedelbart att ana vilket lag som skulle dominera matchen. Men det skulle dröja drygt 20 minuter innan 1-0 kom.

Men sedan fick Umeå det ordentligt tufft. Linköpings första mål gjordes av Olga Ahtinen som klippte till en bra bit utanför straffområdet. Bollen gick längs marken och visade sig vara perfekt placerad i målets vänstra hörn.

Umeå hade legat under i första halvlek de fyra senaste matcherna. Söndagen skulle inte bli något undantag.

2-0 gjordes av Yuka Nicole Momiki som även hon lyckades med ett skott utifrån. Den här gången betydligt högre siktat än Ahtinens mål. Publiken hade fått se två klassmål inom loppet av knappt fem minuter. Men det räckte inte där.

- Vi gör det vi har planerat, spelar bollen snabbt och gör två jättesnygga långskott, säger målskytten Heide Ellingsen till Viaplay.

Även Amalie Jørgensen Vangsgaard skulle hinna fram innan matchen blåstes av.

I halvtid hade Linköping en stabil 3-0-ledningen, där Umeå inte kom till ett enda avslut.

- Vi blir ganska överkörda, så det finns inte så mycket att säga.Vi har inte mycket att komma med i dag, säger Umeås lagkapten Lisa Dahlkvist till Viaplay.

Andra halvlek skulle inte gå lättare för gästerna. Matchens fjärde mål kom redan fem minuter in i andra halvlek och precis som i första halvlek var Umeå helt tillbakatryckta.

Momiki fick göra ytterligare ett mål och Alva Selerud och Johanna Svedberg gjorde sina första i matchminut 80 respektive 86. Linköping hade sex olika målskyttar som låg bakom slutresultatet 7-0.

- Även om vi gör många mål vill vi hela tiden göra nästa, det är en jättebra känsla, säger Ellingsen.

Linköping: Andersson - E. Lennartsson, Fischer, Karlsson - S. Lennartsson, Ahtinen, Takarada, Selerud - Momiki, Jørgensen Vangsgaard, Simonsson

Umeå: Nayler - Santamäki, Campos, Carlsson, Mellouk - Skoog, Miettunen, L. Dahlkvist - Koivisto, Fjällström, V. Dahlqvist