Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN
28v

Tränaren lämnar mästarlaget - efter tre omgångar: "En stor kulturkrock"

Foto: Bildbyrån

Marcus Walfridson tog över guldlaget Linköping inför säsongen.
Efter bara tre omgångar lämnar tränaren.
- Alla som har sett oss har väl insett att vi har underpresterat ganska kraftigt under lite längre tid, säger ordföranden Christer Mård till Fotbollskanalen.

Kim Björkegren tog över som ersättare till guldtränaren Martin Sjögren i Linköping inför den förra säsongen och försvarade SM-guldet. Trots ett treårskontrakt lämnade Björkegren efter bara en säsong.

- Vi har haft lite delad syn på hur den sportsliga verksamheten ska se ut. Där har vi inte kommit överens och därav är det bättre att vi går skilda vägar, sa tränaren till Fotbollskanalen när beslutet offentliggjorts.

Ni har haft en konflikt?
- Inte en konflikt som sådan, det tycker jag inte, men det har varit pågående diskussioner under året och ju närmare man kommer ett säsongsslut så börjar man summera det och även ta sats mot ett nytt år. Då känns det som att det blir mer konkret och man måste ta beslut kring vissa frågeställningar och där har vi tyckt väldigt olika.

Ersättaren blev doldisen Marcus Walfridson från norska Mjörndalen, där han bland flera roller varit assisterande tränare. Walfridson fick rollen som tränare och sportchef i LFC. Bara tre omgångar in på säsongen lämnar han nu klubben.

"Ledningen för LFC och tränaren, Marcus Walfridson, har efter samtal kommit överens om att han lämnar klubben med omedelbar verkan. Trots en bra spelartrupp har inledningen av säsongen inte motsvarat styrelsens förväntningar. Just nu är tendensen att laget saknar den energi och det självförtroende som krävs för att vara ett topplag", skriver Linköping i ett pressmeddelande.

- Att träna ett elitdamlag har varit en stor kulturkrock för mig och ansvaret som både tränare och sportchef har blivit tungt, därför väljer jag att lämna LFC, säger Walfridson själv.

Ordföranden Christer Mård om det överraskande beslutet:

- Framförallt så vi inte presterat på den nivån som vi alla tycker att vi borde göra med det spelarmaterial vi har. Och vi har inte sett några direkt förbättringar och då har Marcus och jag pratat mycket om det här och han känner väl att han har kommit så långt han kan i sin tränarroll med det här laget och då kom vi fram till att det är lika bra att byta nu istället för senare så ger vi laget en chans att få en nystart, säger Mård till Fotbollskanalen.

Går det att komma till den slutsatsen redan efter tre matcher?
- Ja, men vi har ju inte spelat bara tre matcher. Vi har spelat cupmatcher och vi har spelat matcher mot Manchester City också, och alla som har sett oss har väl insett att vi har underpresterat ganska kraftigt under lite längre tid. Det tror jag ändå att man ganska enkelt kan konstatera att vi inte presterar på den nivå vi ska.

LFC skriver att tills en mer permanent lösning hittats tar Henrik Jensen, senast i IFK Norrköping, över som huvudtränare. Assisterande tränaren Joel Bäckström stannar kvar och kompletteras med den tidigare backen i LFC och landslaget, Charlotte Rohlin.

Publicerad 2018-05-04 kl 15:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons