Damallsvenskan

Hedvig Lindahl vaktade mellan stolparna.
Då släppte landslagsmålvkaten in två mål i Djurgårdens förlust.

Svenska landslagsstjärnan Hedvig Lindahl gjorde sin första start i Djurgården-tröjan när Blåränderna tog emot tabelltrean Linköping FC på Stockholm Stadion under måndagskvällen. En tuff uppgift på förhand, och då fick 39-åringen jobba mellan stolparna.

Redan i 19:e minuten fick Lindahl hämta bollen i nät då Amalie Vangsgaard sköt in 0-1 på ett tillslag. Det var skytteligaledarens 13:e mål för säsongen.

Precis innan halvtidsvilan utökade LFC ledningen till 0-2. Stina Lennartsson laddade från distans och sköt ett skott som styrde på en Dif-försvarare i en båge över Lindahl in i mål.

Tilde Lindwall reducerade kort efter paus, men Djurgården kom inte närmare än så. Linköping FC vann matchen med 2-1 och skuggar nu Kristianstads DFF och FC Rosengård i toppen av damallsvenskan.