Tungt poängtapp för Rosengård - tappade ledning på övertid

Damallsvenskan

Anja Mittag gav topplaget Rosengård ledningen i början av andra halvlek. Men när klockan hade passerat full tid klev Felicia Johansson fram och kvitterade för Eskilstuna.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Inför kvällens möte mellan Eskilstuna och Rosengård låg bortalaget på andra plats i tabellen, men efter matchen är Skånelaget ny serieledare. Men det är nog en klen tröst efter att Eskilstuna United kvitterade på övertid i den andra halvleken.

Första halvlek slutade mållöst men i den andra kunde Rosengård ta ledningen tidigt. Efter 52 minuters spel satte Anja MIttag dit 1-0 för bortalaget, hennes elfte mål i årets damallsvenska. Därmed leder hon skytteligan, ett mål före Linköpings Natasha Dowie, som svarat för tio fullträffar.

Mittags mål skulle däremot inte bli matchvinnare. I den 91:a minuten kom nämligen kvitteringen från Felicia Karlsson när hon satte dit slutresultatet 1-1.

Rosengård tar alltså klivit upp som ny serieledare, på samma poäng som tvåan Piteå, som har en match mindre spelad. Poängen för Eskilstuna innebär att laget går om Hammarby i mitten av tabellen, där Bajen dock har två matcher mindre spelade.