Tungt poängtapp för Rosengård - trots upphämtat tvåmålsunderläge

Damallsvenskan

Rosengård hämtade upp ett tvåmålsunderläge mot jumbon Kif Örebro.
Men det stannade vid 2-2 och ett tungt poängtapp för skåningarna som tappar mark i guldstriden.

Linköping har chansen att rycka i den damallsvenska guldstriden. Detta efter att Rosengård tappat viktiga poäng borta mot jumbon Kif Örebro.

Hemmalaget tog ledningen efter en kvarts spel när Emma Jansson snyggt nickade in bollen, trots att hon sprang bort från målet.

I den 58:e minuten utökade Kif Örebro när Hanna Terry passade fram Julia Spetsmark till 2-0. Rosengårds replik kom dock direkt. Ett inlägg från Sanne Troelsgaard ställde Carola Söberg i hemmamålet som inte nådde bollen, en tabbe som gav gästerna kontakt igen.

Danskan satte även kvitteringen fem minuter senare. Troelsgaard drev in i straffområdet och tryckte kyligt in 2-2 i det bortre hörnet.

Matchen slutade 2-2, vilket ger Linköping chansen att gå ifrån till sex poängs ledning i toppen av damallsvenskan om man slår Vittsjö senare under lördagen.