TV: AIK vinnare i bottenmötet - nära nytt kontrakt

Damallsvenskan

Jumbon Växjö bortaspelade mot nästjumbon AIK i eftermiddags.
Två lag med stora behov av poäng - där AIK gick vinnande ur striden med ett sent avgörande.

Se 1-0-målet i spelaren ovan. Bilder från Sportbladet Play.

Att mycket stod på spel syntes i den första halvleken på Skytteholm. Spelet var avvaktande och det var två lag som hade svårt att skapa målchanser. Växjö försökte med flera längre bollar, som AIK:s mittbackspar oftast hanterade enkelt. I AIK blev Jenny Danielsson ofta väldigt isolerad i anfallet – där kantspelarna fanns långt ner i planen.

De få målchanser som skapades var AIK:s. I de flesta av fallen var Honoka Hayashi inblandad. Japanskan serverade vid ett läge Ebba Jahnfors efter ett inspel från höger, men det blev ett relativt svagt avslut. I övrigt var det mest inlägg från AIK:s sida där det blev förhållandevis farligt.

Växjö såg dock ut som det hetare laget i den andra halvleken. De fick ett helt annat tryck på hemmalaget och hade ett kraftigt övertag på vänsterkanten. Flera anfall skapades därifrån. Mills Majasaari i AIK-målet kunde vara tacksam över Hannah Davison när trycket var som störst. Majasaari rundades men Davison blockerade skottet mot det öppna målet i sista stund.

Det skulle dock komma ett ledningsmål. Efter 86 minuter satte Jenny Danielsson dit avgörandet med en riktig fullträff. Anfallaren fick på ett avslut som satt klockrent i bortre krysset. 1-0 blev slutresultatet och det skiljer nu elva poäng mellan lagen med fyra matcher kvar att spela. AIK kan med andra ord förmodligen räkna in ett nytt kontrakt.

AIK: Majasaari – Hallin, Davison, Plummer, Gisladottir – Jahnfors, Santamäki, Hayashi – Murray, Danielsson, Nildén

Växjö: Fraine – Gotta, Pennsäter, Karlsson, Karlsson – Lennartsson, Alanen, Jonasson, Nilsson – Kemppi, Engman