TV: Blackstenius formbesked - bakom alla fyra mål i Häckens vändning

Damallsvenskan

Häcken hamnade i underläge mot Djurgården och var på väg mot en tung förlust.
Då klev landslagsanfallaren Stina Blackstenius fram.
- Som anfallare kommer man inte ifrån att det är viktigt med poäng, annars ifrågasätts man lite kanske, säger Blackstenius till Aftonbladet.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan. Bilder från Sportbladet Play.

Efter cupguldet i torsdags var BK Häcken tillbaka i seriespelet när de gästade Djurgården på Stockholms Stadion under måndagskvällen.

Det var ett pressat Häcken som gick ut till avspark efter två raka ligamatcher utan vinst - och inte blev det bättre när Sara Olai gav hemmalaget ledningen mitt i första halvlek. 1-0 stod sig in till pausvilan.

I andra halvlek var det ett helt annat Häcken som kom till spel. Pauline Hammarlund kvitterade till 1-1 med dryga timmen spelad efter förarbete från anfallskollegan Stina Blackstenius - och bara ett par minuter spelade Blackstenius fram Julia Zigiotti Olme till 1-2-målet.

Blackstenius såg sedan till att skriva in sig själv i målprotokollet två gånger om i slutminuterna när hon satte både 1-3 och 1-4. Ett starkt formbesked från landslagsanfallaren inför sommarens OS-turnering i Tokyo.

- Som anfallare vill man alltid vara en poängspelare och hjälpa laget med poäng. Det viktigaste är så klart att vinna matcherna. Men som anfallare kommer man inte ifrån att det är viktigt med poäng, annars ifrågasätts man lite kanske, säger Blackstenius till Aftonbladet.

Häcken går upp på tio poäng efter segern, men har fortsatt fem poäng upp till Rosengård som tagit full pott efter fem omgångar. Djurgården står kvar på tre poäng och är ny nästjumbo.