TV: Blackstenius slog till direkt i startdebuten - Göteborg körde över Växjö

Damallsvenskan

Stina Blackstenius gjorde i kväll första damallsvenska starten för Kopparbergs/Göteborg - och slog till direkt - när Växjö kördes över på Valhalla IP.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren. Bilder från Sportbladet play.

Efter att ha fått inleda på bänken i de två första matcherna fanns Stina Blackstenius i kväll med från start i Kopparbergs/Göteborgs anfall i mötet med Växjö.

Det tog bara 17 minuter innan landslagsanfallaren slog till. Efter en felträff av en Växjö-back kom Blackstenius fri, rundade målvakten och rullade in 1-0.

Innan halvleken var slut hade Göteborg ökat på till 3-0 genom två mål av Pauline Hammarlund.

I den andra halvleken fortsatte Göteborg att skapa chanser, och i minut 56 prickade Julia Zigiotti Olme in 4-0 med en läcker lyftning efter en hörna.

Segern gör att Kopparbergs/Göteborg går upp i topp i den damallsvenska tabellen på sju poäng. Man har dock en match mer spelad än flera andra lag i serien. Växjö står kvar på en poäng.

I nästa omgång ställs Göteborg mot Kif Örebro på bortaplan medan Växjö tar emot Rosengård.

Kopparbergs/Göteborg: Falk - Curmark, Kullberg, Kuikka - Koivisto, Angeldal, Zigiotti Olme, Böe Risa, Roddar - Hammarlund, Blackstenius.

Växjö: Fraine - Henriksen, Thomsen, Nordin, Karlsson - Smajic, Alanen, Jonasson, Johnsson Haahr - Andersen, Öling.