TV: Damallsvensk match stoppades - spelarna flydde av planen

Damallsvenskan

Kristianstad ledde med 1-0 mot Kif Örebro i den 86:e minuten.
Då slog en blixt ner i närheten av Behrn Arena och matchen blev avbruten.
"Matchen avbryts, matchen avbryts", skrek speakern direkt efter smällen i Sportbladet Plays sändning.

Se när spelarna sprang av planen i spelaren ovan. Bilder från Sportbladet Play.

Kif Örebro tog under söndagskvällen emot Kristianstads DFF i damallsvenskan. Kristianstad kom från fyra raka matcher utan seger, medan Örebro hade två raka matcher utan tre poäng. Därmed var båda lagen ute efter en efterlängtad vinst.

Redan i den femte minuten tog Kristianstad ledningen genom Sveindis Jane Jonsdottir och därefter bevakade laget ledningen fram till matchen plötsligt blev avbruten.

I den 86:e minuten stoppades matchen efter en rejäl smäll på Behrn Arena. I närheten av arenan slog en blixt ner, vilket gjorde att arenan lystes upp och spelarna sprang av planen.

Efter en stund försvann åskovädret och matchen kunde komma igång igen. Då utökade Therese Åsland till 2-0 i den 91:a minuten, medan Kif Örebros Karin Lundin brände en straff lite senare. Därmed vann Kristianstad med 2-0 och bröt lagets negativa trend.

Kristianstad är nu på tredje plats, medan Kif Örebro är på sjunde plats i damallsvenskan.