TV: Djurgården tog livsviktig seger i ångestmötet - Kungsbacka ute ur damallsvenskan

Damallsvenskan

En vinst var ett krav och en vinst var det man tog.
Djurgården tog en oerhört viktig seger mot Kungsbacka i kampen om överlevnad i damallsvenskan.

Det vankades ångestmöte i botten mellan nästjumbon Djurgården och sistaplacerade Kungsbacka på lördagen i damallsvenskan.

Spelare som Malin Diaz Pettersson och isländskan Ingibjörg Sigurdardottir avlossade skott och en hel del hörnor vaskades fram av Djurgården – men inget mål kom. Och när matchen fortsatt var ung, i den 19:e spelminuten, avlossade gästerna Kungsbacka ett skott som gick i ramen. Att bottenlag inte gör mål på sina chanser brukar vara en stor anledning till att de just ligger i de nedre regionerna. Målskyttet är även just något som bägge lagen har haft bekymmer med. Av den anledningen var det inte heller jättemärkligt att den första halvleken förblev mållös, 0-0.

Den andra halvleken hade inte kunnat börja bättre för hemmalaget. Huvuddomare Sara Wiinikka pekade på straffpunkten och Mia Jalkerud var säker från elva meter när hon sköt in drabbningens första och sitt tionde mål för säsongen. En imponerande målskörd som denne Jalkerud skrapat ihop. Irma Helin dubblade Djurgårdens målkonto i matchen och i slutskedet fastställde även Tilde Lindwall slutresultatet 3-0 när stockholmarna tog en oerhört viktig seger i botten.

I och med resultatet har Djurgården en poäng upp till Limhamn Bunkeflo på kvalplats medan Kungsbacka ligger hela åtta poäng ifrån skåningarna. Värt att tillägga är dock att LB07 har en match mindre spelad.

För Kungsbackas del innebar förlusten degradering från damallsvenskan. Laget står på fem inspelade poäng och har nio poäng upp till säker mark med två matcher kvar att spela.

Se höjdpunkterna från matchen i klippet högst upp i artikeln.

Publicerad 2019-10-12 kl 17:49