TV: Djurgårdens kräftgång fortsätter - efter Blackstenius hattrick

Damallsvenskan

Djurgården förlorade sin fjärde raka ligamatch när de föll mot Häcken med 4-0.
Då slog Häcken-stjärnan Stina Blackstenius till med ett hattrick.

Det har gått tungt för Djurgården under hösten. Sedan 2-1-segern i Stockholmsderbyt mot Hammarby den 25 september hade tre raka förluster följt i damallsvenskan - och när laget gästade Häcken på Bravida Arena under söndagen skulle det komma att bli fyra raka ligaförluster.

Efter 29 minuter på matchuret fick Stina Blackstenius pannan på ett inlägg från Filippa Curmark och nickade in 1-0 till hemmalaget. Det stod sig in i halvtid, men i den andra halvleken skulle det bli ketchupeffekt för Häcken.

I den 48:e minuten kom Elin Rubensson till skottläge i Djurgårdens straffområde efter en tilltrasslad situation. Den chansen tog hon till vara på och dundrade in 2-0 intill den främre stolpen.

Kort därefter, i den 55:e minuten, stod Häcken för ett mönsteranfall. De passade sig fram genom hela planen, från eget straffområde till Djurgårdens straffområde - där Blackstenius blev frispelad och placerade in 3-0 med sitt andra mål i matchen.

Slutligen, minuten senare, skulle Blackstenius även göra sitt tredje mål och fullända ett hattrick. Djurgårdens backlinje missade i ett uppspel och Häcken snappade upp bollen. Till slut hamnade den hos Blackstenius i gästernas straffområde, som dundrade in 4-0.

4-0 blev sedan slutresultatet. Häcken går därmed upp på 47 poäng efter 21 matcher, medan Djurgården står kvar på 21 poäng efter 21 matcher. I nästa omgång, damallsvenskans sista 2021, möter Häcken Eskilstuna på bortaplan medan Djurgården tar sig an mästaren Rosengård på Stockholms Stadion.