TV: Dramatisk seger för Vittsjö - utvisning och avgörande i slutminuterna

Damallsvenskan

Vittsjö tog en dramatisk 3-2 seger mot Eskilstuna hemma under söndagen.
Det efter både utvisning och segermål i slutminuterna.

Se höjdpunkterna från Vittsjö-Eskilstuna i spelaren.

Det svängde i matchen mellan Vittsjö och Eskilstuna i damallsvenskan under söndagen. Inför matchen var hemmalaget Vittsjö tabelljumbo med sju poäng på tio spelade matcher. Eskilstuna, å andra sidan, befann sig i mittskiktet på åttondeplats.

Vad som började fint för Vittsjö, som hade hunnit ta ledningen med 2-0 innan 40 minuter var spelat, såg ut att bli ytterligare ett tungt poängtapp.

Eskilstuna reducerade precis innan halvlek genom Fanny Andersson. Sedan i den 84:e minuten fullbordade Kaisa Collin Eskilstunas comeback när hon gjorde 2-2.

Men det skulle bli Vittsjö som fick det sista ordet för dagen. Efter att Linn Vickius fått sitt andra gula i den 89:e minuten, slutforcerade Vittsjö med en spelare mer på planen - och bara minuten senare fick man utdelning. Efter en lång frispark nått in i Eskilstunas straffområde, dök Emily Gielnik upp och petade in 3-2 till Vittsjö som blev slutresultatet.

I och med segern klättrar Vittsjö förbi Växjö och Uppsala, samtidigt som de tar sig över nedflyttningsstrecket upp på säker mark. För Eskilstuna innebär förlusten att man behåller sin åttondeplats i tabellen.

Härnäst tar Eskilstuna emot Rosengård hemma och Vittsjö möter Växjö hemma.