TV: Drömmål avgjorde Stockholmsderbyt - Bajen tappar i toppstriden

Damallsvenskan

STOCKHOLM. Hammarby tappar i toppstriden efter att Djurgården vunnit lördagens derby. Stor matchhjälte blev Hayley Dowd - som stod för ett fantastiskt mål.

Det var ett rakt Djurgården som försökte såra Hammarby i djupled i den första halvleken. Det gav också utdelning vid ledningsmålet. Daniela Zamora sprang sig fri efter en längre boll och placerade säkert in 1-0. Hammarby hade i perioder mer boll och målchanser skapades. De flesta genom Berglind Björg Thorvaldsdóttir, men Kelsey Daugherty i Djurgårdens mål höll tätt än så länge.

Djurgården var det mer effektiva laget. Det visade sig även i den andra halvleken. 10 minuter in i halvleken slog Hayley Dowd till med en stark kandidat till årets mål. Amerikanskan tog skickligt ner bollen på bröstet och fick på en träff som letade sig in i det högra krysset. Ett 2-0-mål som skapade en viss desperation i Hammarby.

Det blev en reducering med 20 minuter kvar att spela. Efter en hörna uppstod en smått rörig situation där Nina Jakobsson kunde sätta dit bollen. Närmare än så kom dock inte Hammarby. Madelen Janogy var involverad i det mesta, men fick inte till avsluten. Hammarby fick lämna Stockholm Stadion utan poäng.

Detta var Djurgårdens första derbyseger för säsongen. Tidigare tre derbyn har alla slutat med förlust. Vinsten gör att Djurgården nu har lika många poäng som Vittsjö och Linköping, som spelar sina matcher under söndagen.

Djurgården: Daugherty - Walentowicz, Van den Bulk, Karlsen, Lång, Olai - Addo, Lilja, Motlhalo - Zamora, Dowd.

Hammarby: Tamminen - Nyström, Karlsson, Carlsson - Lundkvist, Gibson, Folkesson, Jansson - Larsson, Thorvaldsdóttir, Janogy.