TV: Efter poängtappet i premiären – nytt kryss för Örebro i damallsvenskan

Damallsvenskan

I premiären mot Eskilstuna tappade Örebro tre poäng efter ett sent självmål.
Mot Piteå i den andra omgången blev det kryss på nytt, 1-1.

I matchen mellan Piteå och Örebro på LF Arena i Norrbotten kunde inget av lagen spräcka nollan inledningsvis, utan det dröjde länge innan mötets första fullträff anlände.

Först i den 74:e minuten öppnades målskyttet. På passning från skottskan Cailin Michie kunde Piteås Cecilia Edlund vackert lobba in 1-0 över en utrusande Örebro-keeper. Hemmalaget såg ut att gå mot seger, men riktigt så blev det inte.

Med minuter kvar av ordinarie tid kom bollen till Karin Lundin, som knoppade in utjämningen. Vem som spelade fram anfallaren? 23-årige Heidi Kollanen.

Därmed ligger nu Piteå på en fjärdeplats med fyra inspelade poäng. Örebro återfinns på sjätte plats med två poäng efter dubbla kryss.

Publicerad 2020-07-05 kl 18:30