TV: Efter turbulensen - Linköping med stabil seger mot Växjö

Damallsvenskan

Det senaste dygnet har varit turbulent för Linköpings FC.
Men i premiären av damallsvenskan fick klubben en flygande start när Växjö DFF besegrade med 3-0.

Det har varit turbulent runt Linköpings FC det senaste dygnet. Under fredagen gick den tidigare LFC-målvakten Emma Holmgren, som lämnade kluben efter förra säsongen, ut och vittnade om dålig laganda där spelarna varken hälsade på varandra eller firade mål tillsammans. Men i premiären mot Växjö DFF studsade klubben tillbaka.

Och ledningsmålet skulle komma redan i den 14:e matchminuten. På en fin boll från Petra Johansson var Ebere Orji framme och kunde lägga in ledningsmålet

Bara tio minuter senare hade Linköping även gjort 2-0 genom Frida Leonhardsen Maanum från elva meter.

Detta var Linköpings eftermiddag där Växjö hade väldiga problem att hitta varandra och få igång något anfallsspel. Hemmalaget låg oftast rätt och kunde pressa ner Växjö i uppspelsfasen.

I den 32:a minuten hittades återigen Orji i Växjös straffområde och kunde enkelt rulla in 3-0. Ett resultat som även spikade som slutresultatet.

Linköping FC med en flygande start i premiären av damallsvenskan.

Linköpings FC: Andersson, Fischer - Hurtig - Lennartsson, Aronsson - Ahtinen - Johansson - Landström, Selerud - Ebere - Leonhardsen Maanum

Växjö: Fraine - Henriksen, Thomsen, Nordin, Karlsson, Lennartsson, Alanen, Jonasson - Öling, Smajic - Andersen

Publicerad 2020-06-27 kl 17:00