TV: FC Rosengård körde över Kif Örebro - behåller serieledningen

Damallsvenskan

FC Rosengård fortsätter att gå starkt i damallsvenskan.
Under söndagen besegrades Kif Örebro på bortaplan med 0-3.
Lagets fjärde raka vinst.

Serieledande FC Rosengård kunde vinna enkelt över Kif Örebro i söndagens match. Laget fick en bra start på matchen när de i den 19:e minuten kunde Sanne Troelsgaard hitta fram till Anam Imo som nickade in 1-0 till gästerna.

1-0-målet skulle länge vara det enda målet i matchen, men sedan skulle Anna Anvegård göra sig påmind. Två mål på åtta minuter, och krossen var ett faktum. Efter en lite halvdan inledning på säsongen kliver hon i och med målen upp i skytteligaledning.

23-åringen står i och med sina två mål i söndagens match på sex mål på de senaste fyra matcherna. Vilket betyder att hon passerar lagkamraten Mimmi Larsson på elva mål. Anvegård har gjort totalt tolv mål nu.

3-0-vinsten mot Kif Örebro innebär att Rosengård befäster serieledningen på 38 poäng efter 15 matcher, tre poäng framför tvåan Kopparbergs/Göteborg, och åtta poäng framför trean Kristianstads DFF.