TV: Göteborg hakar på i toppen – besegrade Växjö

Kopparbergs/Göteborgs FC körde över Växjö med 4-0.
Därmed fortsätter klubben att jaga serieledaren Piteå.

Se Johnsson Haahrs 4-0-mål i spelaren ovan.

Piteå vann mot jumbon IFK Kalmar och norrbottningarna rusar mot SM-guld.

När Kopparbergs/Göteborgs FC ställdes mot Växjö var klubben tvingat att vinna för att ha fortsatt chans på att ta sig ifatt Piteå, annars hade drömmen om guld blivit grusad.

Men än lever Göteborgs hopp. Laget besegrade Växjö på bortaplan och det var anfallaren Rebecka Blomqvist som gjorde matchens första mål i den elfte minuten.

Olivia Schough fick bollen utanför eget straffområdet, drev fram slog en precis passning i djupled. Rebecka Blomqvist tajmade sin löpning perfekt, klev fram ett par meter och placerade in 1-0.

Sedan hade Göteborg kontroll på tillställningen, även om Växjö stack upp ett par gånger. I slutet av matchen punkterade sedan Göteborg tillställningen då man gjorde tre mål inom loppet av sju minuter. Fullträffarna stod Elin Rubensson, Rebecka Blomqvist och Amanada Johnsson Haahr för.

Vinsten innebär att det nu skiljer fyra poäng mellan serieledaren Piteå och trean Göteborg med två omgångar kvar att spela. På andraplats ligger FC Rosengård.

Härnäst ställs Göteborg mot Kristianstad. I den avslutande omgången möter klubben Rosengård.