TV: Häcken sätter press på Rosengård - vann stort mot Linköping

Damallsvenskan

Det blev storseger för Häcken mot Linköping.
Därmed knappar laget in på Rosengård i toppen av damallsvenskan.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan. Bilder från Sportbladet Play.

Under onsdagen ställdes Häcken borta mot Linköping i damallsvenskan – och en seger krävdes för att sätta press på serieledande Rosengård, som inför onsdagens matcher i damallsvenskan ledde serien med sex poäng.

Efter mötet mellan Linköping och Häcken är nu avståndet krympt till tre poäng efter att bortalaget från Hisingen vann matchen med 3-0.

Målskyttar i matchen? Milica Mijatović, Diljá Ýr Zomers och Evelyn Ijeh.

Alla mål kom i andra halvlek. Först ut var Mijatovic som tryckte till med vänsterfoten från en position mitt i straffområdet. Målet kom i den 67:e minuten och bara ett par minuter senare nickade Zomers in 2-0. I slutet av matchen fastställde sedan Ijeh slutresultatet till 3-0.

Under torsdagen har Rosengård chansen att åter igen utöka avståndet till sex poäng ner till Häcken. Detta då Skånelaget ställs hemma mot Växjö.

Ett annat topplag som var i farten under onsdagen var Kristianstad. Laget misslyckades dock att ta tre poäng borta mot Vittsjö och under torsdagen har Hammarby chansen att gå om KDFF och upp på tredje plats om laget vinner borta mot Kif Örebro.