TV: Hammarby vann i målkalas på nya hemmaplanen

Damallsvenskan

Damallsvensk premiär och nyinvigning på ombyggda Hammarby IP.
Då vann Bajen med 4-2 mot LB07 inför 2 369 åskådare.

Efter flera års upprustning stod Hammarby IP klar för match under lördagen. I den damallsvenska premiären tog Bajen emot LB07 inför 2 369 åskådare i vårsolen.

Det blev en lyckad nyinvigning för Hammarby som tog en 4-2-seger. Frida Sjöberg gjorde Bajens första mål 2018 när hon stötte in returen på Julia Zigiottis frispark som gick i ribban. Den andra halvleken hann knappt börja innan Emma Jansson utökade till 2-0.

Gästerna skulle dock komma tillbaka efter två mål med fem minuters mellanrum - genom Rakel Hönnudottir och Amanda Kander.

En kvart från slutet hoppade Kelly Conheeney in i matchen och gjorde därmed debut för Hammarby. Efter bara fem minuter på planen avgjorde amerikanskan när hon stötte in ett inlägg till 3-2.

Julia Zigiotti fastställde sedan slutresultatet på nya Hammarby IP till 4-2 i slutminuten.