TV: Hammarbys fina form fortsätter - vackert mål avgjorde mot jumbon

Hammarby fortsätter att visa fin form i damallsvenskan.
Samtidigt har Växjö det fortsatt tufft i tabellens botten.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren. Bilder från Sportbladet Play.

Hammarby kom till kvällens möte med Växjö med tre segrar på de fyra senaste matcherna - en positiv poängsvit som skulle växa sig ännu bättre mot tabelljumbon på Kanalplan.

Bajen tog ledningen i upptakten av den andra halvleken genom Emilia Larsson, men de småländska gästerna kvitterade drygt tio minuter senare genom Elin Nilsson.

I minut 71 skulle dock segermålet komma för Hammarby, då Matilda Vinberg fick till en fin träff på volley som letade sig in i den bortre gaveln till 2-1.

Växjö fick Emilie Henriksen utvisad strax efter, och de grönvita kunde hålla undan och ta en ny trepoängare.

Segern gör att Hammarby går upp på tredje plats i damallsvenskan, med en match mer spelad än många av toppkonkurrenterna. Växjö ligger kvar på sista plats med tre inspelade poäng och är ännu utan seger i årets serie.

I nästa omgång möter Hammarby Vittsjö på Kanalplan medan Växjö tar emot Eskilstuna United hemma.