TV: Hurtig poängräddare för Linköping - ordnade kryss mot Djurgården

Damallsvenskan

Linköping var på väg mot fjärde raka förlusten.
Då räddade Lina Hurtig en poäng mot Djurgården sent.

Se 2-2-målet i spelaren ovan.

Linköping hade inför kvällens möte med Djurgården tre raka förluster, senast med 2-0 hemma mot Paris Saint-Germain i Champions League och dessförinnan med 1-0 hemma mot Eskilstuna United i damallsvenskan. I kväll var laget på väg mot en ny förlust.

Till en början såg det däremot bra ut. Linköping tog i den 19:e minuten ledningen i matchen genom Lina Hurtig, men fick tre minuter senare se Djurgården kvittera till 1-1. Hemmalaget fortsatte även starkt och tog i den 66:e minuten ledningen i matchen, den här gången genom Julia Spetsmark, som i somras anslöt från Manchester City.

Linköping såg länge ut att gå mot en ny förlust, men räddades i den 86:e minuten åter av Hurtig, som nådde högst vid den första stolpen på hörna och nickade in 2-2. Det blev också i slutändan slutresultatet i drabbningen.

Linköping bröt därmed lagets negativa förlusttrend och är kvar som femma i tabellen, medan Djurgården är kvar på åttondeplats i damallsvenskan.