TV: Inhopparens drömmål räddade Uppsala - nykomlingen fortfarande obesegrad

Damallsvenskan

Nykomlingen Uppsala IK är fortfarande obesegrade efter kryss mot Växjö under lördagen.
Det efter ett sent drömmål av inhopparen Cornelia Kapocs.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Uppsala IK är nya i damallsvenskan för i år och har fått en smakstart. Efter att ha besegrat Djurgården förra veckan, med ett avgörande i slutminutrarna, tog man poäng i andra matchen i rad under lördagen när man gästade Växjö.

Växjö dominerade och kontrollerade matchen. I matchens 60:e minut tog hemmalaget ledningen på straff genom Signe Holt Andersen, och det såg länge ut att bli slutresultatet.

Men i den 83:e minuten frälste Cornelia Kapocs Uppsala och räddade poäng. Kapocs fick bollen på vänsterkanten, dribblade förbi sig två försvarare längs kortlinjen innan hon sköt in 1-1. Uppsala har nu fyra poäng efter två spelade matcher. En start som nykomlingarna nog är nöjda med.

Växjö DFF: Fraine - Lennartsson, Thomsen, Nordin, Karlsson - Johnsson Hahr, Jonassson, Öling, Nilsson - Smajic, Andersen.

Uppsala IK Fotboll: Holmgren - Olai, From, Hansen, Pétursdóttir - Bergman Lundin, Strömblad - Toivio, Odelberg Modin, Olsson - Korhonen.

Publicerad 2020-07-04 kl 19:10