TV: Janogy-show när Hammarby körde över Kif Örebro

Damallsvenskan

Hammarby körde över Kif Örebro hemma på Kanalplan.
Madelen Janogy stod i händelsenas centrum med ett mål mål och två assist när Bajen vann med hela 5-0.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Efter två tunga förluster mot Häcken och Rosengård var Hammarby på jakt efter att studsa tillbaka och ta en seger när Kif Örebro gästade Kanalplan under lördagseftermiddagen.

Båda lagen kom till en del avslut i den första halvleken, där Hammarby hade ett avslut i virket, men det skulle dröja till den 55:e minuten innan matchens nolla spräcktes - och då blev det en islossning.

Efter Madelen Janogy fått sikta in sig från sin högerkant, hittade hon Hanna Folkesson vid den bortre stolpen med sitt inlägg - varpå Folkesson enkelt kunde stöta in 1-0 till hemmalaget.

Därefter dröjde det inte länge förrän Emilia Larsson tre minuter senare, i den 58:e minuten, utökade till 2-0 för Hammarby - och även då stod Janogy för assisten.

Sedan dröjde det bara ytterligare tre minuter innan Emma Jansson pricksköt in 3-0 för Hammarby i den 61:a minuten från strax utanför straffområdet.

4-0-målet var matchens höjdpunkt, dock. Janogy mötte upp ett Elsa Karlssons inlägg från vänster vid den främre stolpen - och klackade in 4-0-målet vid den bortre stolpen.

Slutresultatet skulle till slut spikas till 5-0 för Hammarby, när Kif Örebro stod för en dråpligt självmål på hörna med fyra minuter kvar att spela i den 86:e minuten.

Hammarby klev i och med segern upp på femteplats i damallsvenskan, medan Kif Örebro trillade ner till niondeplats.

Hammarby: Tamminen - Lundkvist, Nyström, Carlsson, Pedersen - Gibson, Folkesson - Janogy, Jansson, Larsson - Jakobsson.

Kif Örebro: Enblom - Abrahamsson, Kullberg, Pikkujämsä, Hoff Persson - Augustdottir, Wickenheiser, Öhman, Lilja Vedlund - Lundin, Hellstrom.