TV: Janogys formbesked inför VM-trupputtagningen - dubbla mål i Piteås seger

Damallsvenskan

Madelen Janogy tampas om en plats i Sveriges VM-trupp.
I dag visade hon god form med två mål i Piteås seger.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Piteå-anfallaren Madelen Janogy var i fjol en tongivande spelare när Norrlandslaget blev svensk mästare och har bland annat i år varit en del av Peter Gerhardssons landslag. Anfallaren är med och slåss om en plats i VM-truppen - och i dag gav hon ett formbesked.

Janogy ledde under söndagseftermiddagen Piteå till lagets andra raka seger i damallsvenskan. Janogy spelade från start och gav strax före halvtid laget ledningen mot Kristianstads DFF till 1-0. I andra halvlek var det dags igen - Janogy stötte, ett inspel av Fernanda Da Silva, i mål och såg därmed till att Piteå hade ett grepp om matchen.

Kristianstad var inte ofarligt och skapade i andra halvlek ett par möjligheter för ett reduceringsmål. Sofia Hagman ordnade i den 82:a minuten 2-1, men mer än så blev det inte och Piteå vann med samma siffror.

Piteå har därmed nu tre segrar och ett kryss på lagets fyra inledande matcher i damallsvenskan. Laget är trea i serien, men med en match mindre spelad än tvåan Rosengård och ettan Linköping i serien.