TV: Kristianstad avancerar i tabellen - krossade Piteå

Kristianstad hittade tillbaka till vinnarspåret och körde över Piteå.
Laget är nu ny trea i damallsvenskan.

Se höjdpunkterna från Kristianstads kross i spelaren ovan.

Det smällde två gånger direkt på varandra när Kristianstad tog emot Piteå under söndagen.

Astrid Larsson gav gästerna ledningen redan efter nio minuter när hon blev frispelad i djupled och satte dit 0-1. Sedan dröjde det inte ens en minut innan Kristianstad hade kvitterat till 1-1 genom Anna Welin.

Mitt i första halvlek fullbordade hemmalaget vändningen när Alice Nilsson satte fram foten på Amanda Edgrens inspel från högerkanten. 2-1 var också resultatet i paus.

Kristianstad tog över allt mer ju längre matchen gick. De fick också utdelning tidigt i den andra halvleken. Fint förarbete av Jonsdottir som rundade Pettersen i Piteå-målet och hittade en framrusande Alice Nilsson som gjorde sitt andra mål för matchen.

Hemmalaget var inte klara där. Med knappa kvarten kvar att spela kom också 4-1. När Piteå jagade en reducering och flyttade upp laget öppnade det sig bakåt. Något som Kristianstad utnyttjade och amerikanskan Miranda Nild rullade in bollen i mål.

Med fem minuter kvar av matchen kom också 5-1. Efter ett långt inkast och flipperspel i Piteså straffområde snappade Anna Welin upp bollen och lobbsköt in bollen.

På tilläggstid fastställdes slutresultatet. Jonsdottir stod helt ensam på den bortre stolpen och ett ihåligt bortaförsvar kunde inte stå emot hemmalaget. Jonsdottir rakade in bollen i öppet mål vilket var hennes fjärde mål för säsongen.

Efter en något tyngre period hittade Kristianstad tillbaka till vinnarspåret igen och laget passerade Hammarby i tabellen och är ny trea i damallsvenskan. För Piteås del är det fortsatt tungt och laget från Norrbotten är nästjumbo i tabellen.