POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN
1v

TV: Linköping är guldfavoriter - Blackstenius: "Vi ska våga sikta högt"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Stina Blackstenius i spelaren ovan.

Linköping tippas som en huvudfavorit till guldet i årets damallsvenska.
Det håller anfallaren Stina Blackstenius med om.
- Jag tycker vi ska våga sikta högt, säger Linköpingsspelaren till TV4.

Stina Blacksteinus är tillbaka i svensk fotboll då hon återvände från Montpellier till Linköping inför årets säsong. Enligt anfallaren var det en rad beslut som föranledde beslutet, där hon framförallt ville få mer speltid.

- Jag kände att det var viktigt med speltid av flera olika anledningar. Dels att jag är ung och känner att jag är inne i en viktig period där jag vill utvecklas och bli bättre. Men också för att det ligger ett VM framför och jag ville ge mig själv de bästa förutsättningar att komma i så bra form som möjlighet att komma med i truppen, säger Blackstenius till TV4.

Linköping tippas som en av favoriterna till guldet, men Blackstenius menar att det handlar mer om att laget gör jobbet tillsammans än att individuella spelare ska bära Linköping under året.

- Det blir viktigt det vi gör med laget och spelar vi bra som lag ger det också de bästa förutsättningarna att spela bra individuellt också. Så det är det mitt fokus ligger på att vi ska prestera så bra som lag som möjligt och ta så mycket poäng vi kan. Sen hoppas jag att jag kan ge mig något individuellt också.

Och pressen som guldfavorit är inget Blackstenius tycker är jobbigt, snarare menar anfallaren att hon vill räkna Linköping som en av favoriterna.

- Jag vill såklart göra det. Jag tycker att vi ska våga sikta högt och vara med och slåss i guldstriden. Det tycker jag att den potentialen och kvalitéten i laget finns. Så det tycker jag vi ska vara med och sikta mot, säger anfallaren.

Linköping inleder säsongen på hemmaplan mot Växjö nästa onsdag.

Publicerad 2019-04-12 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå