TV: Linköping krossade Mallbacken - Harder historisk efter dubbel

Damallsvenskan

Pernille Harder är numera Linköping bästa målskytt genom tiderna. Danskan gjorde mål nummer 40 och 41 när LFC krossade Mallbacken med 5-1.

Hemma mot Mallbacken tog Linköping en mycket välbehövlig seger i kampen om det allsvenska guldet. Med fem omgångar kvar att spela lever hoppet.

Linköping startade mycket starkt och det gav utdelning i den 5:e minuten när Stina Blackstenius från nära håll stötte in ett inlägg. Den 19-årige anfallaren var inte färdig där. I den 13:e minuten fick hon bollen i straffområdet och fintade bort sin försvarare innan hon bombsäkert placerade in sitta andra mål för kvällen - och sjätte för säsongen.

I den 28:e minuten kom sedan 3-0 när danskan Pernille Harder avlossade ett vackert skott.

I den målrika halvleken fick Mallbacken sista ordet när Elin Nyman efter klumpigt försvarsspel kunde trycka in reduceringen.

Men närmare än så skulle Mallbacken inte komma. I inledningen kunde Kristine Minde sätta 4-1 från nära håll och efter en timmes spel kom också 5-1 när Pernille Harder vackert knorrade in en frispark. Danskans dubbla mål betyder att hon nu har gjort 41 mål för Linköping och passerar Maria Aronsson som klubbens bästa målskytt genom tiderna, det skriver Corren.

5-1 blev slutresultatet och Linköping tog därmed tillbaka tredjeplatsen i damallsvenskan. Med fem omgångar kvar att spela är man fyra poäng bakom tvåan Rosengård och sex poäng bakom ettan Eskilstuna. Linköping har kvar att möta båda topplagen och därmed finns det ett visst guldhopp.

Publicerad 2015-09-09 kl 21:05