TV: Linköping nära SM-guld - vann seriefinalen mot Rosengård

Damallsvenskan

Linköpings FC ser ut att ta hem SM-guldet 2016. Det efter att ha besegrat FC Rosengård i söndagens seriefinal.
Kristine Minde gjorde matchens enda mål, i 80:e minuten.
- Guldet är absolut inte klart, säger Minde till SVT.

Den första halvleken blev händelsefattig. Topplagen tog ut varandra och klarade inte av att hitta lägen för att spräcka motståndarlagets nolla.

Tidigt i den andra halvleken tvingades FC Rosengårds anfallsstjärna Lotta Schelin kliva av med en förmodad skada. Schelin har varit skadad en del i höst och missat matcher.

Efter en timmes spel var Marta nära att göra 1-0 för Rosengård. Stjärnan sköt ett skott som täcktes i utsidan av stolpen.

Men målet skulle komma - från Linköpings håll. I den 80:e minuten hittade man ut till Pernille Harder på vänsterkanten, som slog in ett inlägg som Kristine Minde nickade in vid den bortre stolpen. Det var Mindes tionde mål den här säsongen.

Några minuter senare var Rosengård nära att kvittera, när Marta chippade i ribban och ut. I 89:e minuten sköt Marta en frispark tätt utanför.

Linköping höll undan och vann med 1-0. Därmed leder laget serien med fem poäng, med bara tre omgångar kvar att spela.

- Guldet är absolut inte klart. Vi har svåra matcher kvar, säger Kristine Minde till SVT.

Se Mindes avgörande mål i spelaren ovan.

Linköpings startelva: Andersson - Samuelsson, Arnth, Eriksson, Andersson - Slegers, Neto, Knudsen, Harder - Blackstenius, Minde

Rosengårds startelva: Musovic - Nilsson, Berglund, Ilestedt, Riley - Andonova, Landeka, Asante, Marta - Masar, Schelin