TV: Livsviktig trepoängare för Eskilstuna - vände sent mot Djurgården

Damallsvenskan

Djurgården såg ut att gå mot en livsviktig seger mot Eskilstuna.
Men på tilläggstid hade Eskilstuna vänt och vunnit matchen med 3-2 efter två mål av Felicia Rogic.

Mötet mellan Eskilstuna och Djurgården var på förhand ett riktigt ångestmöte kring strecket i botten. Inför matchen stod båda på 20 poäng, med bara en poäng när till den andra nedflyttningsplatsen.

Den första halvleken slutade 1-0 till Eskilstuna, då Felicia Rogic gav laget ledningen. Men i den andra halvleken skulle Djurgårdens Olivia Schough kliva fram. Första målet kom i den 55:e minuten, och bara två minuter senare var det dags igen. Det andra målet var en riktig delikatess när Schough drog till från distans och gav Djurgården en 2-1-ledning.

Med bara tre minuter kvar på ordinarie tid kvitterade Eskilstuna genom Ngozi Sonia Okobi. Och på tilläggstid skulle även ledningsmålet komma. Felicia Rogic kom på högerkanten och la in bollen mot mål, och den seglade hela vägen in - vilket innebar hennes andra mål för matchen, och segern för Eskilstuna.

Eskilstunas seger gör att de kliver upp på 23 poäng, samtidigt osm Djurgården stannar kvar på 20 poäng. Under strecket finns Umeå på 19 poäng, vilket innebär nedflyttning. Något som Djurgården närmar sig i och med förlusten. I nästa match, om exakt en vecka, väntar just Umeå för Djurgården - en match som blir otroligt viktig för båda lagen.