TV: Målkalas när Vittsjö kryssade mot Kristianstad

Damallsvenskan

Vittsjö och Kristianstad knep båda åt sig säsongens första poäng under lördagen.
Det efter ett målkalas på Vittsjö IP när matchen slutade 3-3.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Matchen hann knappt börja innan Vittsjö tog ledningen. Michelle De Jongh fick bollen lite utanför straffområdet, avancerade och med ett kanonskott satte hon dit 1-0.

Men KDFF reste sig från det tidiga underläget. En kvart efter 1-0-målet höll sig Svava Rós Gudmundsdóttir framme på ett inspel och rakade in kvitteringen.

Vittsjö skulle dock återta ledningen. Clara Markstedt spelades fri och hon tog vara på den möjligheten. 2-1.

Svava Rós Gudmundsdóttir var dock het i den här matchen och före paus kvitterade hon på nytt efter att ha stött in ett inlägg.

Men precis före paus gjorde Vittsjö 3-2. Emma Pennsäter var först framme på en hörna och gav hennes lag ledningen för tredje gången i matchen.

Den andra halvleken inleddes inte så som Vittjö hade önskat. Efter dryga timmen spelad visades Vittsjö-anfallaren Clara Markstedt ut och Vittsjö fick avsluta matchen med tio spelare.

Vittsjö verkade länge orka hålla ut och knipa tre poäng, men i matchens 87:e minut kvitterade Kristianstads Therese Åslund till 3-3. Kristianstad hade även ett gylleneläge att vända och vinna matchen. I matchens 97:e minut tilldelades skåne-laget straff, men Therese Ivarsson misslyckades med att ge gästerna ett segermål.

Krysset blir både Vittsjös och Kristianstads första poäng för säsongen, efter att båda förlorat deras tidigare två matcher.

Publicerad 2020-07-11 kl 18:20