Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN

TV: Match uppskjuten på grund av planmiss: "Det är en stor skandal"

Foto: TV4 Sport

Nästa

Avbryt
Försök igen

Domaren Annika Andric tvingades ikväll skjuta upp matchen mellan Kristianstad och Kif Örebro på grund av den dåliga planen.
- Det är en stor skandal då det känns som att det inte är så noga med damfotbollen, säger matchdelegaten Janne Lundgren.

Det var en skandal som blossade upp i damallsvenskan ikväll. Matchen mellan Kristianstads DFF och Kif Örebro tvingades skjuta upp matchen på grund av den dåliga mattan på Vilans IP. Ett tufft beslut som domare Annika Andric tvingades ta efter en lång diskussion med tränare och matchdelegaten Janne Lundgren.

- Det är rent ur säkerhetssynpunkt. Det är stora djupa fårer  med alldeles för hårt underlag. Vi har hårda skarvar som utgör en säkerhetsrisk, säger Andric till Fotbollskanalen.

När togs det här beslutet?
- Vi gjorde ett försök att fylla på litegrann, men tillsammans med matchdelegat och observatör så har vi tagit det här beslutet, berättade Andric.

"Det är en stor skandal"

Anledningen till den dåliga planen var att kommunen för fem veckor sedan grävt ner åtta stycken dräneringsrör under planen. Efter nedgrävningarna har man inte tagit sitt ansvar och sett till att fotbollsplanen varit spelduglig, något som upptäcktes nittio minuter innan matchstart.

- Det är en stor skandal. Det känns som att det inte är så noga med damfotbollen. Det här är gjort i somras och man kommer på det nittio minuter innan match, så det är en skandal, sa matchdelegaten Janne Lundgren till Fotbollskanalen.

- Jag tycker synd om Örebro som åkte buss imorse och nu får man direkt åka hem. Vi ska inte lägga någonting på klubben utan det är kommunen som gjort fel, fortsatte han.

"Det här måste få efterverkningar"

Örebros tränare Rikard Nilsson var allt annat än nöjd med att behövt åka den långa bussresan för att nås av domarens besked. Då man inte kunnat spela match så satte han istället igång en träning i det ena straffområdet för sitt lag.

- Det är oerhört olyckligt. Man är så inriktad på match men jag har full förståelse för beslutet. Man kan inte säga att det är bra. Det är en stor skandal som måste få efterverkningar. Jag har svårt just nu att finna några bra tankar.

Hör Kif Örebro-spelaren Sussana Lehtinens reaktioner: "Det här är inte okej" här!

Se intervjuerna i spelaren ovanför

Publicerad 2015-08-18 kl 19:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons