TV: Ny seger för Linköping – vände och vann i toppmötet

Damallsvenskan

Det såg till en början ut att sluta med förlust, men Linköping vände och vann mot Vittsjö.
Det betyder att laget har segrat i de inledande två matcherna av damallsvenskan.

Efter den komfortabla 3-0-vinsten mot Växjö i premiären drabbade Linköping under eftermiddagen samman med fjolårets stora överraskning Vittsjö på bortaplan. Då såg det till en början motigt ut, men Linköping repade mod och kom tillbaka under den andra halvleken.

Till skillnad från Vittsjö-premiären mot Rosengård var det denna gång laget från norra Skåne som öppnade målskyttet. Mittfältaren Clara Markstedt, som spelat i klubben sedan 2016, skickade in 1-0 i den 39:e minuten, vilket innebar att hemmalaget kunde gå till pausvilan i ledning.

Under resterande 45 minuter blev det inte lika muntert för de rödblå-klädda.

Efter 60 spelade minuter i Hässleholm kvitterade nyförvärvet Ebere Orji till 1-1, men bortalaget var inte nöjt där. Knappt tio minuter efter utjämningen fullbordade Frida Leonhardsen-Maanum vändingen genom att göra 2-1 på hörna. Ett mål som blev matchens sista när mötet mellan Vittsjö och Linköping slutade med bortaseger, 2-1.

Efter segern leder LFC damallsvenskan på bättre målskillnad än tvåan FC Rosengård. Vittsjö är fortsatt utan seger och placerar sig för närvarande som nästjumbo.