Damallsvenskan

Djurgården tog emot Vittsjö hemma på Stockholms Stadion.
Det blev delad pott för lagen som harvar i mitten av damallsvenskan.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan. Bilder från Sportbladet Play.

Gästande Vittsjö inledde klart bäst och hade flera chanser att ta ledningen. 1-0 till Vittsjö kom också rättvist i den 20:e matchminuten. Da Silva höll undan sin försvarare, tog emot bollen elegant och placerade in ledningsmålet i det bortre hörnet bakom Daugherty i Dif-målet.

Stockholmarna skulle dock kvittera, precis innan paus fick Djurgården ett frisparksläge till höger utanför straffområdet och Fanny Lang sköt via muren vilket ställde Vittsjö-målvakten. 1-1 var ställningen i paus.

I den andra halvleken var det Djurgården som tog initiativet i matchen och amerikanskan
Hayley Dowd löpte sig fri och rullade in 2-1 för Blåränderna.

Men Vittsjö fick det sista ordet. Med 25 minuter kvar att spela stod Daugherty för en tavla när hon väntade in ett inlägg för länge, och Clara Markstedt fick in 2-2 för gästerna.

Vittsjö är sjua i damallsvenskan, Djurgården skuggar där bakom på en åttondeplats med sina 18 poäng.

Publicerad 2021-09-11 kl 18:10